Tuotteet


PANOLIN-voiteluaineet

PANOLIN AG on vuonna 1949 perustettu sveitsiläinen voiteluainevalmistaja, jolla on ympäristöystävällisistä voiteluaineista jo 35 vuoden kokemus. PANOLIN-voiteluaineiden erinomaisen suorituskyvyn ansiosta ne ovat pitkäikäisiä, jolloin säästät kustannuksissa ja vähennät CO2-päästöjä. Panolin uskoo, että vain taloudellisesti elinkelpoiset, teknisesti kehittyneet ja ympäristöystävälliset konseptit ovat todella kestäviä. Tämä kiteytyy tuotteiden kustannustehokkuudessa, laadussa ja biohajoavuudessa.

Tuoteperheisiin on pyritty kehittämään kaikki alan laitteissa ja koneissa tarvittavat voiteluaineet, öljyt ja rasvat, jotka kaikki ovat ympäristöä säästäviä ja laitteiden hiilijalanjälkeä pienentäviä.

PANOLIN GREENMACHINE

PANOLIN GREENMACHINE on uusi kustannustehokas ja ympäristöystävällinen voiteluaineperhe mm. maanrakennus- ja metsäkoneille. Se kattaa koneen kaikki voitelutarpeet.

Konsepti pohjautuu korkealaatuisiin tyydytettyihin synteettisiin estereihin ja parhaisiin mahdollisiin lisäaineisiin. Näiden luontoystävällisten voiteluaineiden ominaisuuksia ovat:

 • nopea biohajoavuus, matala toksisuus
 • synteettisyys, pitkäikäisyys  (pidemmät öljynvaihtovälit / kertatäyttö)
 • vähentää CO2-päästöjä pitkäikäisyytensä vuoksi (verrattuna mineraaliöljyyn)
 • vähentää CO2-päästöjä hyvien voiteluominaisuuksiensa vuoksi (pienemmän kitkan vuoksi pienempi polttoaineen kulutus).

PANOLIN GREENMARINE

PANOLIN GREENMARINE on ympäristöystävällinen voiteluaineperhe, joka on kehitetty erityisesti laivoille ja aluksille. Näiden voiteluaineiden erityisominaisuuksiin kuuluvat:

 • synteettisyys, pitkäikäisyys (pidemmät öljynvaihtovälit / kertatäyttö)
 • turvallinen voitelu (tuotteet kestävät erittäin suurta kuormitusta)
 • nopea biohajoavuus, matala toksisuus, ei keräänny luontoon, ei jätä veden pinnalle kestävää “sateenkaarta”
 • vähentää CO2-päästöjä pitkäikäisyytensä vuoksi (verrattuna mineraaliöljyyn).

REFERENSSIT KOTIMAASTA

Boskalis Terramare: Terramare tarjoaa asiakkailleen vankan kokemuksen ja monipuolisen erikoisosaamisen vaativissakin satama-, vesi- ja liukuvalurakennuskohteissa. Yritys on erikoistunut erilaisiin ruoppaustöihin, vedenalaiseen louhintaan, satama- ja laiturirakentamiseen, liukuvalukohteisiin sekä ympäristörakentamiseen. Terramare käyttää PANOLIN-voiteluaineita ruoppaajissa kaivukoneen hydrauliikassa, perävetolaitteiden vaihteissa ja köysien voitelussa sekä rasvaa puomien nivelissä.
Cargotec / Hiab: Hiab (osa Cargotecia) on maailman johtava ajoneuvojen kuormankäsittelylaitteiden sekä älykkäiden palvelujen ja digitaalisten ratkaisujen toimittaja. Hiabin tuotevalikoimaan kuuluvat luokkansa parhaat kuormankäsittelylaitteet. PANOLINia käytetään heidän Multilift-vaihtolavalaitteissaan.
Junttan: Hydraulisten paalutuslaitteiden suunnittelija ja valmistaja. Junttanin tuotevalikoima koostuu maailman johtavista lyöntipaalutuskoneista, monikäyttö- ja porauskoneista, stabilointikoneista sekä hydraulijärkäleistä, kairoista ja voimayksiköistä. PANOLINia käytetään paalutuskoneiden hydrauliikassa.
Logset: Logset tarjoaa huipputason ratkaisuja puunkorjuun ammattilaisille kehittämällä, valmistamalla, myymällä ja huoltamalla metsäkoneita, jotka ovat luotettavia, tuottavia ja käyttötarkoitukseensa sopivia. Logset käyttää PANOLINia metsäkoneiden hydrauliikassa, samoin Multi-Wingin siivikoita ja viskokytkimiä sekä KLEENOIL-sivuvirtasuodattimia.

TUNNETTUJA REFERENSSEJÄ MAAILMALTA

London Eye: Vuodesta 1999 alkaen London Eyen hydrauliset järjestelmät on täytetty PANOLIN HLP SYNTHillä. Ensimmäinen öljynvaihto tapahtui vasta yli 100 000 käyttötunnin jälkeen.
Niagara Falls: Wellandin kanava on Niagaran niemimaan poikki rakennettu sisävesikanava, jonka kahdeksassa 496 tonnin lukitusportin hydrauliyksikössä käytetään PANOLIN-voiteluaineita.
Panaman kanava: 170 PANOLINilla täytettyä agregaattia huolehtii sulkuporttien toiminnasta 82 kilometriä pitkällä kanavalla, joka yhdistää Tyynenmeren ja Atlantin toisiinsa.
Mont Saint-Michel: Ranskan luostarisaari houkuttelee vuosittain kolme ja puoli miljoonaa kävijää ja on Unescon maailmanperintökohde. Saaren vuoroveden mukanaan tuomaa hiekkaa ja liejua poistava sulkujärjestelmä on täytetty PANOLINilla.

panolin.com
PANOLIN-kuvat © PANOLIN Holding AG

KLEENOIL-sivuvirtasuodattimet

KLEENOIL-sivuvirtasuodattimien vuosikymmenien menestyksen perustana ovat jatkuva kehittäminen ja sopeutuminen kasvaviin vaatimuksiin. Nykyaikaisissa ja tehokkaissa koneissa käytettävät komponentit voivat pysyvästi säilyttää tuottavuutensa vain puhtailla voiteluaineilla. Tämä voidaan varmistaa KLEENOIL-sivuvirtasuodatuksella. KLEENOIL-sivuvirtasuodattimet tarjoavat edullisen ja pysyvän mahdollisuuden suojata voiteluaineita ja komponentteja. Asennus on mahdollista useimmissa järjestelmissä. Öljynvaihtoväliä voidaan pidentää, koska KLEENOIL-sivuvirtasuodattimia käytettäessä myös öljyn vanhenemisprosessi hidastuu. Poistamalla epäpuhtaudet, joilla on hankaavia vaikutuksia (kiinteät hiukkaset), mekaaninen kuluminen minimoidaan. Sen lisäksi poistamalla epäpuhtaudet, joilla on katalyyttisiä vaikutuksia (vesi ja metallihiukkaset), hapettumisreaktiot hidastuvat huomattavasti.

kleenoilpanolin.com

Solimar-fluidisaattorit

Solimar Pneumatics suunnittelee ja valmistaa komponentteja irtotavaran tehokkaaseen liikkumiseen elintarvike-, lääke-, kaivos-, maaöljy- ja rakennusteollisuudessa.

Solimarin fluidisaattoreita käytetään laajasti siiloissa, punnitussäiliöissä, pölynkerääjissä, perävaunuissa, jne. estämään holvautumista, tiivistymistä ja tukkeutumista.

solimarpneumatics.com

Multi-Wing puhaltimen siivikot ja viskokytkimet

Multi-Wing Group tukee asiakkaita eri puolilla maailmaa jäähdytin-, jäähdytys- ja ilmanvaihtoratkaisuissa. Multi-Wing-siivikkoon voidaan valita siipiprofiili, siipien lukumäärä, siipikulma ja siivikon halkaisija. Näin saadaan valtava määrä erilaisia vaihtoehtoja. Kuhunkin käyttöön voidaan siten laskentaohjelmalla optimoida hyötysuhteeltaan ja melutasoltaan sopiva siivikko. Siipien kärkeen on saatavana harjamaiset lisäkkeet (EPS), jotka parantavat hyötysuhdetta ja vähentävät melua.

Multi-Wing puhaltimen siivikot auttavat täyttämään Tier IV:n vaatimukset.

multi-wing.com

BorgWarner (Wahler) -termostaattiventtiilit

BorgWarner (Wahler) öljyn lämpötilan säätimet ovat luotettavia ja pitkäikäisiä 3-tie vahatermostaattiventtiilejä. Alumiinisen rungon sisällä on kara, jota vahaelementti työntää jousta vasten. Tämä käyttöperiaate on osoittautunut tarkaksi ja luotettavaksi miljoonissa vahatermostaattiventtiileissä. Kylmä öljy menee suoraan tankkiin. Öljyn saavuttaessa avautumislämpötilan osa öljystä ohjataan jäähdyttimelle. Avautumisalue on 15 °C, jotta jäähdyttimelle ei tule lämpöshokkia. Rungossa on kolme kierteitettyä liitäntää, jotka helpottavat asennusta.

Yleisimmät käyttökohteet BorgWarner-termostaattiventtiileille:

 • Maa- ja metsätalouskoneet
 • Rakennuskoneet
 • Kompressorit
 • Öljynjäähdyttimet
 • Erityiskäyttökohteet, kuten tuulivoimalat, vaihteistot, hydrauliikka, työstökoneet

Erityisominaisuudet:

 • Lämpötila-arvot säilyvät
 • Korkea säätötarkkuus
 • Säätötoiminto ei ole riippuvainen staattisesta ja dynaamisesta öljynpaineesta
 • Pieni painehäviö
 • Luja rakenne
 • Tärinää kestavä
 • Iskunkestävä
 • Asennusasento ei vaikuta toimintaan
 • Huoltovapaa
 • Pitkä käyttöikä

borgwarner.com© Ajotek